Nova paradigma - mi poznamo naše kupce

Vertikalna rješenja

Na usluzi kupcu


Maloprodaja podržava dva modela rada – klasična maloprodaja te maloprodaja iz veleprodajnog skladišta, što je sve popularniji način rada trgovina. Postoji potpuna podrška za maloprodajne lance s mnoštvom trgovina te više POS blagajni na jednom mjestu. Franšizno poslovanje je postalo jedan od najpopularnijih trendova. Najvažnija funkcionalnost ipak je Loyalty sustav praćenja vjernosti kupca. Za potrebe industrija kao što je pekarstvo razvijene su posebne mogućnosti maloprodaje – proizvodnja u trgovini, bundliranje proizvoda te mnogi drugi. Također, implementirana je podrška za mnoštvo pomoćnih uređaja, od POS terminala do printera za naljepnice i prijenosnih barcode terminala kojima se olakšava i ubrzava inventura.

Maloprodaja iz veleprodaje


Maloprodaja iz veleprodajnog skladišta sve više postaje standardan način poslovanja. Bez obzira da li je taj model rada izabran zbog malog opsega poslovanja u trgovini ili pak za ogromne maloprodajne centre, prednosti koje donosi su velike. Nepostojanje stanja robe u trgovini uklanja potrebu za njegovim praćenjem, promjena cijena ne uvjetuje kreiranje nivelacija, pojednostavljeni su povrat robe i mnogi drugi procesi koji u klasičnoj maloprodaji stvaraju veliki obim posla. Sva potrebna dokumentacija – zaduženja i razduženja se generiraju automatski, bez potrebe za intervencijom korisnika.

Klasična maloprodaja


Podrška za online ili offline POS blagajne, centralizirano praćenje rada, automatizirano prikupljanje podataka, razmjena dokumenata s centralnim sustavom – narudžbi, zaduženja, povrata te mnoge druge napredne funkcionalnosti krase set funkcionalnosti za upravljanje trgovinama koje rade na klasični način. Osnovni dijelovi sustava su jedna ili više POS blagajni te moćna Backoffice aplikacija koja služi za upravljanje cijelim sustavom maloprodaje.

Franšizno poslovanje


Sve popularniji način poslovanja je rad s franšiznim partnerima. Maloprodajne aplikacije unutar Jupiter Softwarea u potpunosti podržavaju franšize, zaprimanje narudžbi franšizera, njihovo zaduživanje i praćenje, a sustav s odvojenim pravima pristupa, osigurava da svaki korisnik vidi samo svoje podatke.

Maloprodaja danas


Paradigma rada maloprodaje se tijekom posljednjih godina promijenila, od čistog zadovoljavanja osnovne funkcionalnosti – prodaje robe kupcu i zadovoljavanja zakonskih normi, do praćenja kupca, njegovih navika i nagrađivanja vjernosti.

Kreditni sustav


Kreditiranje maloprodajnih kupaca je sve zastupljeniji trend na tržištu. Za razliku od klasičnog načina kreditiranja od strane banaka, potrošački krediti trgovaca mogu se u potpunosti prilagoditi kupcu, prodavaču i vrsti robe koja se kupuje. Podržano je više načina kreditiranja – potrošački krediti, sindikalni krediti te kupnja na čekove. Sustav podržava ispis sve potrebne dokumentacije, praćenje uplata, dugovanja, slanje opomena i sve druge funkcionalnosti potrebne za rad.

Vjernost kupaca


Loyalty sustav praćenja i poticanja vjernosti kupaca omogućuje da se cijelo maloprodajno poslovanje prilagodi potrebama kupca, prateći njegove navike, potičući kupnju te pomažući prodavaču u otkrivanju pravila ponašanja kupaca.

Korištenjem evidencije članova i njihovom integracijom u izvještajni sustav, moguće je doći do izvanrednih otkrića – praćenja koji kupci kupuju više u koje doba dana, koji se proizvodi kupuju zajedno, kako pojedine karakteristike kupaca utječu na njihovu potrošnju te generalno praćenje preferenci i trendova kupaca. Dodjelom bodova za kupnju i omogućavanjem njihovog utroška kupac se nagrađuje za svoju vjernost i potiče na povećanju potrošnju.

POS blagajna


Moderni POS sustavi podržavaju sve funkcionalnosti potrebne za suvremeno trgovinsko poslovanje, od izdavanja računa, preko zaprimanja raznovrsnih načina plaćanja do izrade MP ponuda, podrške loyalty sustavu i franšiznim korisnicima. Izbor offline ili online verzija kase ovisi o korisniku, vrsti lokacije i načina maloprodaje, no bez obzira na odabir, obje verzije podržavaju sve funkcionalnosti potrebne korisniku. Konfigurabilnost parametara omogućuje da se na svakom prodajnom mjesto optimalno podesi radni okoliš za svakog operatera, od načina plaćanja, vrsta računa i drugih dokumenata do definiranja raznih izvještaja.