8.pro

Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo (HRMOD) je drugi hrvatski pružatelj usluge isplate mirovina iz obveznog mirovinskog osiguranja (II. stupa) te dobrovoljnog mirovinskog osiguranja (III. stupa) i usluge na temelju izravnih jednokratnih uplata na račun Društva. HRMOD je osnovan u kolovozu 2020., a osnivač društva je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

S Obzirom na to da je u pitanju bilo novoosnovano društvo, vrlo je važno bilo da se informacijski sustav može prilagoditi posebnostima procesa u HRMOD-u, što je karakteristika Jupiter Softwarea. Jupiter Software implementirali smo u veljači 2021., a uz stabilnu bazu standardnih procesa u području financijskog računovodstva, ljudskih potencijala, DMS-a, planiranja i praćenja uspješnosti poslovanja, prilagođeni su procesi isplate mirovina te proces investiranja u vrijednosne papire koji je integriran sa specijaliziranim softverom.

11.stu

Dolaskom jeseni, završila je i ovogodišnja žetva pšenice. Prema podacima Žitozajednice, gospodarsko-interesnog udruženja mlinsko-pekarske industrije, ove godine ratari u Hrvatskoj poželi su oko 1,1 milijun tona pšenice.

Kroz Jupiter Software, jedno od vodećih ERP rješenja u poljoprivrednim i prehrambenim tvrtkama u Hrvatskoj, ove je godine otkupljeno čak 448.362 tona merkantilne pšenice što iznosi 40% ukupne količine požete pšenice. S udjelom od 40%, Jupiter Software zadržava svoju višegodišnju dominantnost u otkupu pšenice kada je u pitanju ERP rješenje.

Koristeći specijalizirane i integrirane module Jupiter Softwarea za upravljanje otkupom, obračunom i skladištenjem žitarica, ove je godine otkup pšenice izvršilo 20 korisnika našeg informacijskog sustava.

27.lis

Tvrtka Mauthner potječe iz Austrije i posluje već više od 70 godina, a danas je dominantna poljoprivredna tvrtka u Srednjoj Europi. Glavni dio poslovanja ostvaruje se kroz otkup merkantilnih roba te kroz plasiranje sjemenskog dijela robe na tržište Europe, a samo u prošloj godini odradila je preko 200.000 tona svih roba, 20.000 tona ekoloških roba i 20.000 tona raznih gnojiva renomiranih proizvođača.

U Mauthneru, razmišljajući o unaprjeđenju svog poslovanja, odlučili su se za implementaciju Jupiter Sofwarea, koji je prepoznat kao jedan od vodećih ERP rješenja koje uspješno integrira ratarsku proizvodnju i silosno poslovanje sa svim ostalim standardnim poslovnim procesima.

Prije implementacije Jupiter Softwarea, komercijalni obračuni robe u tranzitu uzrokovali su veći broj radnih sati zaposlenika, a nepovezanost pojedinih ulaza i izlaza merkantilne robe dovodilo je do svakodnevnog istraživanja dokumentacije.

Kroz implementaciju Jupiter Softwarea, kao cjelovitog ERP rješenja, svi navedeni procesi sada se provode kroz knjigovodstvo, automatski generirajući potrebne zapise. Također, uz povezivanje više otkupnih mjesta u jedinstveni informacijski prostor, uspješno su postavljena i specifična rješenja u komunikaciji s kooperantima i specifičnim obračunima kvalitete prema zahtjevima vlasnika.

Grupacija Mauthner odabrala je Jupiter Software za svoju hrvatsku podružnicu u Koprivnici, a implementacija softvera završena je prošle godine.

25.lis

Prošlo je nešto više od dvije godine od zadnje adaptacije našeg ureda u centru Osijeka kada smo potkrovlje zgrade preuredili i time osigurali šest novih ureda, odnosno 350 novih kvadrata poslovnog prostora.

Kako smo u konstantnom razvoju našeg poslovanja tako raste i naš tim pa ove godine širimo ured za još dodatnih 125 kvadrata, a nova adaptacija uključuje rekonstrukciju krovišta i neuređenog dijela potkrovlja.

Adaptacijom prostora ostajemo na istoj adresi, a novi uredi bit će integrirani u trenutni poslovni prostor Spina. Prostor od 125 kvadrata bit će podijeljen na četiri ureda, dva sanitarna čvora i jednu zajedničku kuhinju za sve kolege, a završetkom radova Spin će imati urede na prostoru od 950 kvadratnih metara, raspoređenih na tri kata.

Obzirom na to da nam se uredi nalaze u zgradi građenoj početkom 20. stoljeća, koja pripada djelima ranog secesijskog razdoblja u Osijeku, adaptacija potkrovlja vrlo je složena, ali se u suradnji s tvrtkama ATIKA projekti i Produkt-gradnja čuva njezina zaštićena arhitektonska vrijednost, a u isto vrijeme se iskorištava njezin funkcionalni i estetski maksimum.

Završetak radova planiran je početkom 2022. godine, a otvorenjem novih ureda osigurat ćemo prostor za 24 budućih kolega.

Želiš nam se pridružiti u Spinu? Na linku pogledaj sve trenutno otvorene pozicije i javi nam se.

2.srp

Zadnji su dani prijave za Spin Code Academy, novi edukativni projekt Spina putem kojeg će studenti imati priliku osigurati si stipendiju od 30.000 kuna. Prijaviti se mogu svi studenti 3. godine preddiplomskog i 1. i 2. godine diplomskog studija, bez obzira na područje studiranja, ali sa željom razvoja poslovne karijere u IT industriji.

Obrazac za prijavu možeš pronaći na linku, a o programu akademije, uvjetima prijave i obavezama studenata popričali smo s Vedranom, voditeljem razvoja u Spinu i jednim od predavača na akademiji.

Što je točno Spin Code Academy?

Spin Code Academy je primarno edukacijski program kroz koji studente želimo upoznati s razvojem web i mobilnih aplikacija i naučiti ih kako početnu ideju o aplikaciji pretočiti u funkcionalni proizvod.
Ovaj projekt pokrenuli smo potaknuti stalnim razvojem IT industrije, ali i rastom našeg poslovanja u Spinu. Cilj nam je prije svega dijeliti znanje i poticati razvoj IT industrije u Osijeku, a trenutno smo se fokusirali na studente jer su upravo oni ti koji idući dolaze na tržište rada.

Akademija je u besplatna, a studentima s najboljim završnim projektima bit će ponuđena stipendija u iznosu do 30.000 kuna godišnje koju će studenti primati do kraja svoj fakultetskog obrazovanja.

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu svi redovni studenti 3. godine preddiplomskog studija i 1. i 2. godine diplomskog studija. To znači da nije važno što trenutno studiraš, već tvoja želja i inicijativa da svoju karijeru razvijaš u IT industriji.
Akademija se održava u našem uredu u Osijeku, ali nije rezervirana samo za osječke studente već se mogu prijaviti svi studenti na području Hrvatske.

Kako su zamišljena predavanja?

Akademija će trajati tri tjedna, a predavanja će se održavati tri puta tjedno po četiri školska sata. S obzirom na to da se radi o studentima, odlučili smo se za ljetni termin akademije (prva tri tjedna kolovoza), kako studentima ne bismo remetili fakultetske obaveze.
Kroz trotjedna predavanja studente ćemo naučiti kako izraditi jednu jednostavnu web i mobile aplikaciju. Studenti će uz naše mentorstvo izraditi jednu mobilnu aplikaciju za naručivanje hrane i jednu web aplikaciju za pregled naručenih jela. Završni proizvod bit će nešto slično aplikacijama za naručivanje hrane koje već postoje na tržištu te će se koristiti isključivo u svrhu akademije.

Tehnologije koje ćemo koristiti za izradu spomenutih aplikacija su HTML, CSS, Angular i Ionic te Git za verzioniziranje koda.
Akademija se sastoji od spomenutih predavanja na koja će studenti dolaziti kod nas u ured, 1 na 1 mentoriranja kada god studenti to zatraže te zadaća i završnog zadatka. Studenti se ne moraju brinuti za opremu, jer svu potrebnu opremu za rad osiguravamo mi u Spinu.

Što studenti dobivaju sudjelovanjem na akademiji?

Znanje. Studenti će prvenstveno dobiti znanje. Također će stvoriti i nova poznanstva, iz prve ruke vidjeti kako izgleda poslovanje u IT industriji, ali i otvoriti si neka nova vrata za budućnost, a sve polaznike akademije čeka i naš goodie bag.

Naravno tu su i one službene prednosti sudjelovanja na akademiji jer oni najbolji dobivaju stipendiju do 30.000 kuna koja će se isplaćivati svake godine do kraja fakultetskog obrazovanja stipendista.
Završetkom obrazovanja, stipendista čeka osiguran posao u razvojnom timu Spina.

Koje su obaveze studenata?

Prije svega potrebno je poslati prijavu putem obrasca na našim webu. Nakon toga svi prijavljeni polagat će kratki prijemni ispit, teorijskog sadržaja putem kojeg ćemo izabrati one s najboljim rezultatima koji će sudjelovati na akademiji.
Iduće jedino što je potrebno je doći na akademiju, učiti i zajedno s nama kreirati aplikacije.
Oni kojima završetkom stipendije bude ponuđena stipendija će tijekom stipendiranja raditi na projektima u Spinu u trajanju od minimalno 12 sati mjesečno, sudjelovat će na internim edukacijama, a završetkom obrazovanja, zaposlit će se u našem razvojnom timu.

Imaš li neki savjet za studente koji se žele prijaviti?

Dok smo mladi često se dogodi da sumnjamo u sebe i na taj si način zatvorimo neke prilike, upravo zato potičem sve koji su zainteresirani se prijave ne razmišljajući jesu li oni dovoljno dobri za stipendiju ili ne jer je projekt Spin Code Academy prvenstveno osmišljen kako bismo dijelili znanje i pomogli vam realizirati vaše ideje.

Prijaviti se možeš do nedjelje, 4. srpnja 2021. putem obrasca na linku.

25.lip

Ove godine Spin pokreće novi projekt stipendiranja studenata kroz koji će najbolji studenti i studentice biti nagrađeni novčanom stipendijom u iznosu do 30.000 kuna. Dvoje studenata bit će izabrano kroz program Spin Code Academy gdje će studenti na predavanjima kroz tri tjedna imati priliku naučiti osnove izrade desktop, web ili mobilnih aplikacija.

Sve informacije o programu stipendije, akademiji i prijavi pronađi na linku.

14.lip

Auditom održanim 11.06.2021. godine Spin je započeo svoj 6-ti certifikacijski ciklus usredotočenosti na učinkovitost sustava upravljanja kvalitetom.

Počevši od 2006. godine, kada smo prvi put certificirali ISO normu 9001, do danas u kontinuitetu potvrđujemo sukladnost.

Nadzorom sustava kvalitete certificiranog po normi ISO 9001:2015 Spin aktivno utječe na unapređenje poslovnih procesa u interesu klijenata i njihovog ukupnog zadovoljstva kvalitetom IT usluga. Sustav upravljanja kvalitetom obuhvaća procese koji se odnose na djelatnosti upravljanja, osiguranja resursa, mjerenja i realizacije svih naših proizvoda i usluga.

Ključni procesi obuhvaćaju razvoj IT rješenja, njihovu implementaciju i održavanje te IT edukacije.

Certifikacijska kuća SGS potvrdila je sve segmente certifikata te tijekom procesa nije pronašla neusklađenosti. Spin je tako još jednom potvrdio svoju posvećenost kvaliteti i usklađenosti sa zahtjevima norme ISO 9001:2015.

30.ožu

Spin slavi rođendan

Krajem ovog tjedna zaključit ćemo prvi korak u četvrto desetljeće našeg poslovanja što znači da ćemo proslaviti 31. rođendan. Nakon toliko godina, velike su stvari iza nas i iznimno smo ponosni na sav uspjeh Spina, a pogotovo uspjeh naših kolega koji svojim idejama i radom direktno utječu na naš rast i razvoj.

Jedan od njih je i Dražen, među kolegama poznatiji kao Peki. Dražen je s nama čak 23 godine i kako sam kaže, ne namjerava nas se riješiti. Kako je razvijao svoju karijeru u Spinu, što o njemu misle kolege i zašto ga je dočekao kamion pun klima uređaja, pročitaj u nastavku.

Kako je izgledao tvoj dolazak u Spin 1998. godine?

Još od svog prvog radnog mjesta 1985. godine dio sam informatičke industrije. Tada sam radio kao programer u informatičkoj tvrtki IQuatro koja je bila u sastavu IPK Osijek. Nakon rata i reorganizacije IPK Osijek tražio sam druga radna mjesta. Tada sam u razdoblju od pet godina promijenio tri tvrtke u kojima sam također bio u informatici, ali ne toliko u razvoju softwarea. Kroz jedan projekt na zadnjem radnom mjestu upoznao sam ekipu iz Spina i tu je počela suradnja. Nedugo nakon toga uslijedio je i poziv da postanem dio tima i nisam se ni jednog trenutka dvoumio. Spin je već tada bila najveća software tvrtka u Osijeku koja je imala viziju u kojoj sam i ja vidio svoju budućnost.

Kako izgleda tvoj radni dan u Spinu?

Trenutno radim kao savjetnik za poslovne aplikacije, ali na tom sam radnom mjestu tek zadnje dvije godine. Do tada sam radio kao voditelj razvoja i implementacije modula maloprodaje i proizvodnje u stočarstvu Jupiter Softwarea. Iako je sada u pitanju drugo radno mjesto, još uvijek sam najviše vezan za područja koja sam i prije pokrivao, ali sam više usmjeren na organizaciju i koordinaciju razvoja i implementacije novih rješenja te komunikaciju s korisnicima. Također sam u stalnoj komunikaciji sa svojim timom s kojim svakodnevno dijelim znanja, vještine i ideje. Prednost mog posla je u tome što radni dani nisu jednaki i svaki nosi neki novi izazov.

Vodio si puno projekata, postoji li neki projekt koji možeš izdvojiti kao najdraži?

Nakon toliko godina i projekata teško je izdvojiti onaj najdraži jer svako vrijeme nosi svoje projekte i izazove. Pada mi na pamet jedan od tada najizazovnijih, a radi se o informatizaciji jedne tvrtke iz pekarske industrije. Tada sam radio kao voditelj projekta i implementacije sustava maloprodaje, a jedan od ciljeva bio je pokretanje njihovih 30ak prodavaonica. Na kraju je cijeli projekt bio više nego uspješan, jer suradnja s njima traje već 14 godina, a oni su od prvotnih 30 narasli na više od 350 prodavaonica čemu je doprinio i naš software. Tijekom tih 14 godina poslovna suradnja prerasla je i u prijateljstvo, a ono što se tada činilo skoro nemogućim, sada nam je postala svakodnevica.

Pune 23 godine rada u istoj tvrtki, u čemu je tajna?

Velika je sreća kada volite svoj posao i pronađete sebe na radnom mjestu u tvrtki koja vam omogućuje osobni razvoj, u kojoj se osjećate ugodno i koja vam pruža dugoročnu sigurnost. Vrlo mi je bitno okruženje u kojem radim i ekipa s kojom radim, a u Spinu sam upravo to i pronašao. Također, nakon određenog vremena, tvrtku u kojoj radite počinjete osjećati svojom, a onda ju je prilično teško napustiti. U ove 23 godine rada u Spinu bilo je izazova, ali su ipak razum i osjećaji prevagnuli. Kada bi se pred mlađim kolegama pojavila ponuda za neki posao, uvijek bih im preporučio da dobro promisle što im je važno u životu i radu te na temelju toga donesu svoju odluku.

Sigurno je bilo puno zanimljivih trenutaka kroz sve ove godine, koji trenutak najradije prepričavaš?

Ima sad već preko 10 godina kada smo s jednim našim korisnikom, između ostalog, uvodili i novi način kreiranja narudžbi isporuke robe kupcima. Zajedno s njihovim voditeljem prodaje testirali smo isporuke i slučajno, u žurbi, nakon završenog testiranja zaboravili poništiti narudžbe. Drugo jutro ispred moje kuće parkira se kamion pun klima uređaja i na vrata zvoni dostavljač i daje mi da potpišem preuzimanje pet klima uređaja. Naravno, to je bila jedna od naših testnih narudžbi, ali dostavljač jednostavno ne odustaje od isporuke. Srećom, nesporazum je na kraju riješio njihov voditelj prodaje kada je objasnio o čemu se radi.

Drugi događaj koji sigurno neću zaboraviti je kada su kolege s kojima sam usko surađivao, za jedan novogodišnji domjenak, napisali pjesmu koju su čak i uglazbili s melodijom pjesme Marka Perkovića Thompsona, Vjetre s Dinare. Pjesma se zvala „Peki s Retfale“, a u njoj su na humorističan način opisali naš rad i zgode u protekloj godini. Na to sam posebno ponosan.

A što za Dražena kažu njegovi kolege iz tima?

Ivica: "Dražen je uzor kako profesionalno obavljati posao. Njegova osnovna pravila su: sažmi misli, budi jednostavan i precizno odradi zadatak.
Jako je pozitivno utjecao na profesionalni razvoj našeg tima, ali i na razvoj cijelog Spina. Uvijek je na raspolaganju, spreman pomoći u svakom pogledu."

Ksenija: "Ima najbolju customer care mantru: Kad kupiš novi, bolji i veći TV, dobiješ novi daljinski uz njega i naučiš kako se njime rukuje.''

Miroslav: "Uz Dražena sam naučio da je najbolje rješenje – švedsko rješenje. Drugim riječima: Ne kompliciraj!"

Mario: "Uvijek smo odlično surađivali jer za njega nema problema koji se ne može riješiti, a spreman je i saslušati sve ideje i prijedloge i onda prihvatiti one koji će donijeti bolji rezultat."

Domagoj: "I naravno, najvažnija stvar koju smo svi zapamtili: Nikad ne postavljaj nešto novo kod korisnika petkom!"

I ti želiš postati dio Spinovog tima?
Trenutno imamo otvorene pozicije za šest radnih mjesta, a sve ostale informacije čekaju te na linku.

8.ožu

Nakon što smo uspješno završili prošlu godinu, nastavljamo širiti poslovanje i otvarati nova radna mjesta. Trenutno smo u potrazi za jednom osobom na mjestu C# .NET desktop developera, koja će se pridružiti našem razvojnom timu u uredu u Osijeku.

Ako nisi developer, ali svejedno želiš biti dio IT industrije, pozivamo te da redovito pratiš naše web stranice i društvene mreže jer ćemo uskoro objaviti i natječaje za druge pozicije unutar Spina.

Sve informacije o natječaju potraži na linku.